bomen in het bos

  • Kristies

    Ik zie door de bomen het bos niet zo goed meer..

    ben aan het zoeken naar een macro-objectief voor mijn Pentax K10D, althans eens aan het rondneuzen om te zien hoeveel ik nog moet sparen ; - )

    In ieder geval ben ik eruit dat dat de eerstvolgende uitbreiding gaat worden..

    Goed ik ben aan het zoeken gegaan, maar nogmaals er zijn er zo veel. Weet iemand goede ( liefst nederlandse… ) sites waar ik wat kan vergelijken.

    Ik heb eigenlijk de neiging om voor een Tamron te gaan, maar als ik dan de prijs vergelijk met een Pentax zelf scheelt het weer niet meer zoveel..

    Op veel sites vind ik onder macro telezoom… dat is niet echt wat ik zoek .. aan de andere kant.. blijven de insecten wel beter zitten als je er wat vandaan zit.. en je hebt gelijk een telelens.. maar die zijn dan weer minder licht-sterk of een stuk duurder ?? toch ? Of kraam ik nu onzin uit ?

  • Piggel

    Hoi,

    Als je op onderstaande link klikt, krijg je alle macrolenzen die er volgens Kieskeurig.nl bestaan met een Pentax-lensvatting. Een paar daarvan hebben ook een (goede) beoordeling.

    http://www.kieskeurig.nl/nl/product.nsf/queryproducts?readform&qcode=objectief&q2=%5Bfld_lenstype%5D%3D%2522macro%2522%26%5Bfld_lensvatting%5D%3D%2522pentax%2522%26%5BPRICECOMP%5D%3D1&min=1&pcode=objectief&sort=2

    Succes.

  • JeroenW

    Wat wil je gaan doen? Ook insecten? Dan lijkt 50 of 60mm mij erg kort. Ik heb 's met de 90mm tamron gespeeld en was erg onder de indruk. Ik zie dat die 100mm pentax ook niet zo duur is en die vind je hier:

    http://www.photozone.de/8Reviews/index.html

    Persoonlijk, ik zou denk ik voor de tamron gaan, de focus limiter zit er wel op en ik vind het ontkoppelingsmechanisme voor de autofocus echt geniaal.

  • Kristies

    sorrie had even moeten zeggen wat ik al gedaan had..heb dus al op kieskeurig rondgesnuffelt, maar vind het wel erg beperkt..

    maar toch thanks voor het meedenken !

  • Kristies

    Dank je wel Jeroen ! Hier kan ik wel wat mee

  • rob

    Als je een ook oudere lens wil kun je er via b.v. ebay ook heel mooie kopen voor een fractie van de prijs van de nieuwe lenzen en qua glas zeker niet minder integendeel.

    Je moet dan wel handmatig alles instellen maar dat is bij macro volgens mij alleen maar een voordeel.

    Marlies

  • Joop

    Bij Macro wil je eigenlijk niet handmatig instellen, want voor je het weet is je vliegje weer weg. Het is wel handig zoals Canon heeft bij RingUSM dat je handmatig zonder de AF uit te schakelen kunt kunt focussen.

    Oud glas is niet altijd een voordeel, dan heb ik het over de scherpte van de lenzen.

    Daarvoor kan een DSLR veel te scherpe plaatjes afleveren.

  • JeroenW

    :-) Laat ik het zo stellen, ik had die tamron geleend en met heel veel moeite teruggegeven.

  • efka

    Wat suggesties om te kijken:

    http://www.digitallyactive.com/lenses/

    http://www.dslr.nl/?cat=lenzen

    In het engels is de keuze veel ruimer.

    Voor oud glas (met minolta mount; maar meestal met een pentax evenknie) kan je hier naar kijken. Als je wat moois vindt kan je op 2e hands sites snuffelen.

    http://www.dyxum.com/lenses/results.asp?IDLensType=2

    Keus genoeg en alle waar is naar zijn geld. Budgetklasse en lichtsterkte zijn realistisch genoeg communicerende vaten (2e hands kan dan een compromis zijn).

    Zelf recent de Sigma 70mm DGmacro gekocht (2.8); mooi scherp en ook een algemene portretlens.

    Succes met je keuze

  • Kristies

    Dank jullie wel voor de antwoorden..

    Ja oud glas heb ik ook al voorzichtig naar gekeken, maar dan wordt de keuze alleen maar ingewikkelder. Ik heb ook nog wat moeite om te weten waar ik dan precies op moet letten. ( wat kan wel op mijn camera en wat niet )

    maar ik heb weer even heel wat dingen om op / uit te zoeken !